Onko ihmiset liian turhamaisia? Tai lähinnä mietin kai itseäni: oonko mä liian turhamainen? Mihin voi vetää turhamaisuuden ja itsestään huolehtimisen rajan? Jos esimerkkinä on nyt tällainen ihan yksinkertainen, lähinnä kai naisia koskettava asia: kulmakarvojen nyppiminen. Tuntuu että sanotaan että kulmat nypitään siksi, että oltaisiin siistin näköisiä. Joo, näyttää siistimmältä, kun puoli naamaa ei ole kulmakarvojen peitossa, mutta toiselta kannalta katsottuna voi sanoa ihan suoraan, että näyttää melkoiselta hyypiöltä jos kulmat ei ole nypitty. Kuulostaa vähän tylyltä niitä kohtaan, jotka syystä tai toisesta eivät nypi kulmiaan, mutta ne vaan näyttää vähän friikeiltä.

Jos joku ei nypi kulmiaan, helposti ajattelee, että okei, se ei laita niin paljon arvoa sille, miltä näyttä ulospäin. Sisäinen kauneushan ja sitä rataa (on muuten yksi niistä kliseistä joita inhoan eniten maailmassa). Mutta eikös sekin ole jonkinlaista turhamaisuutta? Ei sellaista ulkonäköön liittyvää, vaan että haluaa oikein korostaa sitä ulkonäön merkityksen häivyttämistä. "Oon niin varma itsestäni, ettei mun tarvitse yrittää näyttää viehättävältä turhaan, kun oon niin viehättävä persoonallisuus." Tai tietenkin voi olla joku muukin syy olla nyppimättä kulmakarvojaan, mutta en kyllä keksi mikä se voisi olla.

Enkä väitä että kulmakarvojaan nyppivät olis jotenkin epävarmoja tai mitään. Suurin osa naisista (ainakin tuntemistani naisista) kyllä nyppii kulmakarvojaan. Juuri siksi, että ei näyttäisi joltain DDR:n naisurheilijalta, joka alkaa vähän miesmäistyä. Siksi, että näyttäis viehättävämmältä ulospäin. Mä en ainakaan ole kovin vakuuttunut persoonallisuuteni viehättävyydestä, joten pakko yrittää kompensoida sitä yrittämällä näyttää ulkonäöllisesti vähän viehättävämmältä. Kielioppi on hukassa ja lauserakenteet vähän kummallisia, sekin vielä.

Pöh, sitä paitsi on ihan typerää jakaa ihmiset kulmakarvojaan nyppiviin ja nyppimättömiin. Vaikka se on kyllä aika ehdottomasti kyllä tai ei: joko nyppii kulmiaan tai sitten ei. Mutta huomion kiinnittäminen siihen on kenties vähän typerää. Ja turhamaista.