Miten uusiin ihmisiin tutustutaan? En yhtään osaa kuvailla sitä, vaikka oon tämän viime vuoden aikana tutustunut pariin uuteen ihmiseen. Samassa koulussa ollaan, mutta kuitenkin jonkin verran nähdään koulun ulkopuolellakin. Ja ihan siis kunnolla on tutustuttu, kavereiksi asti. Ei voisi sanoa välttämättä että ystäviä, mutta kavereita.

Mietin sitä, että missä vaiheessa ja miten kerrotaan kaikki nämä synttärit, sisarukset ja muu perhe, toiset nimet sun muut perusjutut. Totta kai tietää, milloin ystävillä on synttärit, mutta miten se kerrotaan? Eihän kukaan keneltäkään kysy: "Hei, milloin sulla on muuten synttärit?" Vai kysyykö? Paitsi että sen kun menee galleriavakoilemaan. Mutta eihän kukaan kysy: "Hei, mikä sun nikki galleriassa on?" Vai kysyykö? Kuka sellaista kysyy? Vois toki jäljittää kommenttien ja yhteisöjen avulla mutta kun mulla ei ole kuvia siellä saakelin galleriassa niin oon vähän ulkona noista jutuista.

Kai noi synttärit ja toiset nimet sun muut käy jotenkin ajan mittaan ilmi. Mutta siis miten? Miksi mä tiedän joidenkin kavereitteni synttärit, joidenkin likimain ja joidenkin en ollenkaan? Tai no joo. Kyllä mä kaikkien (tärkeimpien) synttärit likimain tiedän. Mutta missä vaiheessa joku on ollut silleen että "Iida hei muuten, mullon sit synttärit 17. marraskuuta"?

Okei joo, eihän se edes ole tärkeää, milloin jonkun synttärit on. Silti se jotenkin kuuluu kaveruuteen ja ystävyyteen että tietää sentapaiset jutut toisesta. Olis kummallista, ettei tietäisi edes toisen sukunimeä, mutta avautuisi kuitenkin kaikista syvällisistä ajatuksistaan ja ties mistä? Ehkä näiden perustietojen tietäminen on joku sellainen että okei, ihan oikea tässä todellisuudessa elävä ihminen tuo on. Ei sillä, että epäilisin juttelevani oman mielikuvitukseni tuotteiden kanssa, mutta ne perusjutut ovat jotenkin sellaista turvallista taustaa.